Website JUG043 over naar SSL

Sinds 16 november is de website van JUG043 voorzien van een SSL certificaat, hiermee is de website dus via https://www.jug043.nl te benaderen.

 

LetsEncrypt Free SSL for All 

Sinds de komst van Let's Encrypt worden steeds meer domeinen voorzien van een SSL certificaat. Het voordeel van Let's Encrypt is dat het een gratis SSL certificaat is dat door steeds meer providers beschikbaar gesteld wordt via bijvoorbeeld de Direct Admin portal. Middels een paar stappen kun jij dan je domein voorzien van een SSL certificaat. Maar waarom zou je dat doen?

Het zal het je niet ontgaan zijn: Google wil een veiliger internet.

Google wil dit onder andere stimuleren door het belonen van het gebruik van SSL beveiliging. Een SSL certificaat op je website voorkomt onderschepping van gegevens tijdens verzending en kan een legitieme website onderscheiden van een phishing website. Google beloont websites die gebruik maken van een SSL certificaat al met een hogere positie in de zoekresultaten. En een hogere positie in de zoekmachine kan zorgen voor meer bezoekers voor je website. Daarnaast wordt het ontbreken van SSL actief ontmoedigd in de browser van Google: Chrome. Indien een website geen SSL certificaat heeft of bijvoorbeeld een verouderd certificaat gebruikt, geeft de browser een waarschuwing.

 

Lees ook mijn artikel op VanderVelde-web.nl over het aanvragen en configureren van een Lets Encrypt SSL Certificaat voor je Joomla! website.

 

Bronnen:

Wil je meer weten, bezoek dan de website van Let's Encrypt.
Lees ook het artikel van Tweakers.net over de forse groei van de uitgifte van Let's Encrypt SSL certificaten.
Lees ook het artikel op Dutch Cowboyws over waarom je een SSL Certificaat zou gebruiken voor je website.